< Tilbake

PIANISTEN


Dag Åsbjørn Johansen- spiller klassiske perler av de gamle mestere ... på de gamle mesteres vis.

- spiller og synger klassisk jazz (låter fra jazzens standardrepertoar)

Han har et utall solokonserter og samarbeidsprosjekter på nakken, har spilt inn klavermusikk-programmer i NRK og jobber for tiden med en CD-innspilling med utvalgte pianostykker av Grieg.
Johansen debuterte som pianist 16 år gammel i universitetets Aula (1980). Samme året var han blant de 4-5 som kom inn på klaver-linjen på Norges Musikkhøyskole, men sa nei takk til plassen for å ta videregående på kveldstid, være solist i Chopins e-moll-konsert og holde en klaveraften til i universitetets Aula (1983) Deretter, søkte han på Musikkhøyskolens klaverlinje på nytt for å gå der.

sagt om
PIANISTEN


Dag Åsbjørn Johansen"Sjeldent fin musiker!"
- Bjarne Aksdal, Haugesund avis

"Pianistisk flottenheimer!"
- Arne Paulsen, Fremtiden

"Nesten overdådig klaverspill!"
- Martin Haug, Drammens Tidende

"Vakker musikk som når helt inn til hjertet og fortsetter å varme lenge etter at den har tonet ut!"
- Merethe Steine, Ofotens Tidende

- Etter Johansens 2. aula-aften skrev Martin Haug bl.a. dette i Drammens Tidende:

"Han er en musiker som går i dybden. Det er intet lettkjøpt og flagrende virtuoseri over spillet hans. ... med en intensitet som verken gir utøver eller publikum noen pause i opplevelsen." ... "Chopins store og meget spilte Sonate i b-moll ble spilt med innlevelse i hver takt, og med et anslag som sugde musikken ut av Bøsendorferflygelet." ... "Liszts mesterverk "Funerailles", ble en ensete stor opplevelse. Dyster musikk, som under den unge pianistens hender gikk inn i ens innerste og forble der. Stykket ble spilt med en krystallklar klangbehandling og dertil en musikalsk nerve en sjelden hører." ... "Prokofievs 7. Sonate, var boblende full av energi, kontraster og svingninger i temperament og stemning. Spillet var til tider nesten hvitglødende, og allikevel så under kontroll. Artikulasjonskunst er vel det nærmeste jeg kommer."

< Tilbake